www.worldtravellers.be

If you cannot read Dutch, you can choose any language with the google translate tool below

ARGENTINA (5)

Onze foto's
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Argentina (5)

Naar het ‘Zeven Meren gebied’ in Argentinië.

Gisteren zijn we weer over de grens gereden. We geraken de tel kwijt van de vele grensovergangen tussen Chili en Argentinië die we de laatste weken hebben gedaan. Het was een kort ritje tot in Esquel, 83 kilometer slechts. Onderweg moeten we het mooie Trevelin voorbij, door inwijkelingen uit Wales gesticht en dat is er aan te merken. Niet alleen de plattegrond is anders ook is de Mate hier vervangen door Engelse thee.
Vandaag, 5 maart rijden we naar Bariloche, 311 km over twee passen van ongeveer 1.100 meter. De bergen rondom ons worden stilaan hoger de panorama’s wisselen in snel tempo. De ene bergformatie na de andere volgt. Dit is werkelijk anders en indrukwekkend. In Lonely Planet hadden we gelezen dat deze streek de mooiste panorama’s van Argentinië moet opleveren, wellicht, de mooiste van de wereld!


Op weg naar Bariloche


Bariloche – gesticht in 1902 - is zowat de must voor alle groepsreizen naar Argentinië. Het is ook de hoofdstad van een uitgestrekt skigebied en de plaats waar prinses Maxima van Nederland gaat skiën. Sinds het begin van vorige eeuw en vooral sinds midden de jaren dertig – door de aanleg van een spoorlijn’ Ferrocarril Roca’ in 1934 -worden de toeristen naar het merengebied gelokt.
Ondertussen zijn we, na wat zoeken naar een geschikte overnachtingplaats, aangekomen op een camping in het nationaal park ‘Nahue Huapi’ aan de oevers van het kleinere Lago Gutierrez, dat op 20 kilometer van Bariloche aan het Lago Nahue Huapi ligt.

Bariloche op de achtergrond


Wij zijn van een lekker wijntje aan het genieten tot de vredige stilte verbroken wordt. We zijn opgeschrikt door een luide knal en dan nog een, en dat moet vlakbij zijn! Het is beslist geen aardbeving of geen vulkaan uitbarsting…We zitten tussen hoge bomen en kunnen dus niet onmiddellijk zien wat er aan de hand mag zijn. We horen geroep en vooraleer ik poolshoogte kan nemen zie we de campinguitbater roepend het bos in rennen. Ik zie nu een 3 meter hoge vlam tussen de bomen op zowat 100 meter en mensen die zich naar de plaats van het onheil bewegen. De vlam wordt snel kleiner, nog een knal…weer een steekvlam!
Dat is dan het einde geweest van de tent en gasvoorraad van een koppel onfortuinlijke kampeerders. De rust is intussen teruggekeerd, het wordt stilaan donker en fris. Tijd om..

             

Relaxing in Correntosa.

Van Bariloche naar hotel Correntosa aan het gelijknamige meer is slechts 168 kilometer. We gaan daar wat relaxen en genieten. De zon is opnieuw van de partij, de weg langs het meer Nahue Huapi heuvelend (tussen de 600 en 900 meter) tot in Villa la Angostura, een klein wintersport centrum. Nog zo’n toeristenoord dat lijkt op een Zwitsers dorp. De gelijkenis met Zwitserland is toe te schrijven aan de architectuur met houten chalets. Het was de architect Ezequiel Bustillos die de Centraal Europese bouwstijl introduceerde in een smaakvol stadsplan. Ook chocolade is in alle winkels te koop!
Lake and River Hotel Correntoso ligt aan de oever van het meer en aan een smalle waterweg die het Correntosa meer verbindt met het Lago Nahue Huapi. Hier blijven wij van 6 tot 8 maart om dan terug naar Chili te trekken.

 

De prachtige zonsondergang gezien van uit onze kamer in het Hotel Correntoso in Villa La Angostura

             

Puerto Montt.

8 maart. Het weekend in het hotel was rustgevend en met op zaterdagavond een twee minuten durende spetterende zonsondergang show. De weergoden waren ons gisteren namiddag iets minder gunstig gezind. De zon zat verscholen achter donkere wolken.
Wij hebben nog maar 20 minuten gereden en we zijn aan de Argentijnse grensgebouwen. Geen problemen hier want perfect georganiseerd. De Chileense grenspost is pas over 45 kilometer.
We rijden voor de eerste maal  in deze reis over een 1.300 meter hoge bergpas. We rijden in de wolken te midden van overdadig groen met veel bamboe. Met 35° op de thermometer zouden we ons ergens in Indonesië kunnen wanen . Maar we rijden naar Puerto Montt en daar zullen we een paar dagen blijven om het nodige onderhoud aan de FJ te laten uitvoeren.