www.worldtravellers.be

 
If you cannot read Dutch, you can choose any language with the google translate tool

BRASILIË

 

Fotogalerij van Brazilië


Iguazu

 

 

 

 

 
Bekijk onze diavoorstelling (PPS) van de Iguazu watervallen

 

Ons reisverhaal van Brazilië

Foz do Iguaçu in Brazilie

24 april, vrijdagmorgen, we zoeken een uitweg om uit het overdrukke stratengewoel te geraken, naar de brug die de grens is met Brazilië. De grensovergang van Paraguay Brazilië is een drukke bedoening met parallelle lanen om rijdend de grens formaliteiten te verrichten.

Ik parkeer de FJ want ik wil zeker zijn dat we alle nodige stempels en importvergunningen voor de FJ hebben. Geen immigratiediensten te zien van Paraguay dus maar naar de Braziliaanse kantoren.

De grensovergang
De nummerplaat van Brasilie

Een paar stempels later rijden we nu in Brazilië op weg naar het park van de Iguaçu watervallen. Opnieuw zijn we door een tijdzone gereden.


Goede wegsignalisatie en wegwijzers brengen ons tot aan de ingang van het park.
Een handige engelsprekende verkoper raadt ons aan geen helikopter vlucht te maken maar in plaats daarvan wel een boottocht. Dat is ook wat we voor hebben. Het park inrijden met de eigen wagen kan niet dus parkeren we de FJ op de parking van Green Tur naast de helikopter landingsplaats.
Met het ingangsticket van het park kunnen we de dubbeldek bussen gebruiken om naar de diverse uitkijkposten op de watervallen te gaan. Ons ‘Green tur’ avontuur begint met een geleide jungle rit en een wandeling tot aan de aanlegsteigers van de snelboten op de Rio Iguaçu.

Het water spektakel in Brazilië.

Na anderhalf uur en drijfnat zijn we terug aan diezelfde aanlegsteiger, noch nazinderend van de emoties tijdens de helse vaart over de stroomversnellingen en het onstuimige water tot onder het neerdonderend water van een wat kleinere waterval.

De machtige watervallen
Onze boottrip Klik op het logo om onze boottrip te bekijken, aan de watervallen
Bekijk ook onze foto's van de watervallen langs de Argentijnse zijde. Klik hiervoor op de button Argentinië.
De Iguazu watervallen Klik op het logo om het promotiefilmpje van de Iguazuwatervallen te bewonderen

Te voet lopen we nu op de loopbruggen en komen van het ene uitzichtpunt op de grote watervallen naar het andere. Hoewel het debiet van de stroom niet groot is, in dit jaargetijde, is het spektakel en het gedonder van de op vele plaatsen neerstortende water adembenemend.
Met een van de laatste dubbeldekkers rijden we nu naar de uitgang van het park, vermoeid maar nog steeds onder de indruk.

Lieve aan de waterval
Na een verkwikkende nachtrust op een camping naast het park, rijden we nu naar de Iguaçu in Argentinië.

We reden een 50 tal km in Brasilië

 
Voor de vertaalde pagina's: De kleine foto's kunnen alleen vergroot bekeken worden vanuit de oorsronkelijke pagina.