class="stijl11">Grensovergangen

Indien je met de wagen reist moeten bij alle grensovergangen de wagen uitgeschreven worden en opnieuw ingeschreven met een tijdelijk import. Ook bij de migratie moet je jezelf uitschrijven bij het verlaten van een land en opnieuw inschrijven bij het binnen komen van een ander land. Bij de Centraal Amerikaanse landen is dit niet zo duidelijk. Het beste is om een "hulp" te gebruiken die je met de nodige papiermolen helpt. Niettegenstaande deze 'voluntairs" zijn kost je dit soms wel een aardige duit (US $) Maar dat is de vlugste manier. Sommige reizigers hebben al aan grensovergangen kunnen overnachten.

Argentiniƫ

Tijdelijke import van de wagen.

Een tijdelijke import voor Argentiniƫ is maximaal 8 maand. Niettegenstaande tegenstrijdige berichten is het wel mogelijk deze te verlengen. De Douane is gevestigd in de Av. H Yrigoyen. 144 ( Plaza de Mayo ) Buenos Aires
GPS punt:
Z 34 36.509
W 58 22.349

Transport van de wagen van Buenos Aires naar Colonia del Sacramento in Uruguay

Plaats waar de wagen op de Ferry kan: Buquebus terminal Avenida Antartida Argentina Buenos Aires
GPS punt:
Z 34 35.844
W 58 22.084

Politiecontroles en voornamelijk in de Provincie Entre Rios

Het is algemeen geweten dat de vreemdelingen het doelwit zijn van corupte politie en voornamelijk in de provincie Entre Rios. Gewoon volhouden en tonen dat je tijd hebt is een van de beste middelen om zonder "Multa" weer verder te kunnen rijden.

Paraguay - Braziliƫ

De grensovergang aan Ponta Pora

De Immigratie en de adouana werken niet tijdens het weekend