Home
Texas
Mexico
Belize
Guatemala
El Salvador
Honduras
Nicaragua
Ecuador
Peru
Bolivië
Chili
Argentinië
Brazilië
Uruguay
If you cannot read Dutch, you can choose any language with the google translate tool below
 
Onze route:
Onze droom
Spaans leren
Keuze en uitrusting van de wagen
Verzekeringen
Voorbereidingen
Persbericht

Verzekeringen:


Persoonlijke verzekering: Onze bestaande verzekering van Europ Assistance hebben we laten wijzigen in een "Prestige" contract. Een gewoon contract dekt 3 maanden buitenland met een dekking van 250.000 € p.p/geval. Een prestige contract dekt 6 maanden buitenland met een dekking van 1.250.000 € p.p/geval.


Ziekenkas: Onze ziekenkas heeft geen overeenkomsten afgesloten met de landen die wij gaan bezoeken, maar Eurocross dekt wereldwijd gedurende de eerste drie maanden. Buiten de EEG is de dekking echter beperkt tot 25.000 €. Ze raden dus aan een privéreisverzekering bij te nemen.


DKV: Hospitalisatieverzekering. Onze bestaande polis dekt wereldwijd voor drie maand verblijf in het buitenland. We zouden kunnen overschakelen naar een H+ contract die langer dekt, maar onze Privilege Europ Assistance dekt ons voldoende.


Verzekering van de wagen:

Een wagen kopen in de States en laten verzekeren in België?? Daar hebben ze hier blijkbaar problemen mee. Maar in Nederland is ons dit gelukt.
We sloten een polis af voor 7 maanden All Risks verzekering in Midden- en Zuid-Amerika.

Hierbij moeten wij aantekenen, dat voor de landen Mexico, Belize, Nicaragua, Costa Rica, Colombia en Argentinië aan de grens een lokale aansprakelijkheidverzekering afgesloten moet worden, daar de autoriteiten geen buitenlandse verzekering erkennen. Onze cascoverzekering geldt wel voor deze landen.

We hebben een aansprakelijkheidverzekering van USD 500.000,- (voor lichamelijk letsel en materiele schade aan anderen toegebracht)   tevens  een dekking  van $ 2000,- voor medische kosten voor inzittenden van de eigen auto ten gevolge van een aanrijding/auto-ongeval en een dekking voor de eigen inzittenden van $ 15.000,- per persoon met een maximum van $ 45.000,- per ongeval voor overlijden en verminking door een auto-ongeval. 

De casco is gedekt tot de huidige dagwaarde van de auto. Eigen risico per ongeval $ 250,- voor brand en diefstal en $ 500,- voor aanrijdingschade